Genç girişimcilere 350 bin TL’ye kadar kredi!

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’yle 132 bin kadına 15 milyar TL kredi desteği sağlayan Halkbank, girişimci gençlere de 60 ay vadeyle azami 350 bin TL’ye kadar ‘genç girişimci kredisi’ verildiğini duyurdu.

Girişimci kredisi veren bankalardan biri de Halkbank. Kadın girişimciler için özel bir girişim kredi paketi hazırlayan banka, Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’yle 60 aya varan vadelerle yeni iş fikirlerine kredi desteği veriyor.

TOPLAM KREDİ HACMİ 606 MİLYON TL'Yİ AŞTI 

Üreten Kadınlar Buluşmaları’yla destek sağlayan projelere ilişkin etkinlikler düzenleyen bankanın son buluşma adresi de Rize’ydi. Halkbank'ın kadın girişimcilere özel finansal desteğinin 15 milyar TL’yi aştığı bilgisini veren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kadınları iş yaşamına katılım konusunda teşvik etmek, onları birer girişimci olarak hayallerine koşarken desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, çok kısa süre içinde büyük mesafe kat ettik. Türkiye genelinde tam 132 bine yakın kadın girişimciye desteğimizi ulaştırdık.  Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 6 bine yakın kadın girişimci, verdiğimiz desteklerden yararlanmıştır. Hayallerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu girişimcilerin toplam kredi hacmi de 606 milyon TL'yi aşmıştır” dedi.

GİRİŞİMCİ GENÇLERE 60 AY KADAR VADELİ KREDİ

 Halkbank kadınlara yönelik bu çalışmaların yanında, geleceğe ışık olan tüm gençlerin iş hayatında var olmaları ve varlıklarını sürdürebilmeleri amacıyla da destekler veriyor. Üniversite mezunu, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi olmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan gençlerimizin desteklenmesini hedefleyen banka, 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik genç girişimci kredisini, azami 350 bin TL limitle ve 60 aya varan vade fırsatıyla sunuyor.

GRİŞİMCİ KREDİSİ NASIL ALINIYOR?

Peki girişimci kredisi şartları neler ve girişimci kredisi nasıl alınabiliyor?  Bankanın ‘genç girişimci’ kredisine başvurmak için, üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış olmak gerekiyor. Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi halinde kredi paketinden yararlandılabiliyor. Üst limit ise 350 bin TL. Krediye, aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabiliyor.

 Başarılı girişimci olmak için 10 taktik Başarılı girişimci olmak için 10 taktikKendi işinizi kurmak istiyor, nasıl başarılı bir girişimci olurum diye merak mı ediyorsunuz? İş fikirleri, kullandığımız bütün ürünler, sosyal medya mecraları, gelir gider tabloları aklınızdan çıkmıyor mu? Gelin öyleyse izlemeniz gereken adımlara birlikte bakalım.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800