Almanya bu sektörlere işçi arıyor!

Almanya merkezli iş ve göç hizmetleri veren danışmanlık şirketinin yöneticisi Ahmet Ertekin, Almanya'da acil olarak 1 milyon 200 bin insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu söylerken, en çok eleman açığı yaşanan sektörlere dair de bilgi verdi.

YARISI TÜRKİYE

Dr. Ahmet Ertekin, 1 milşyon 200 binin yarısının AB ülkelerinden kalanının ise Türkiye’nin de aralarında bulunduğu AB dışındaki ülkelerden karşılanmak istendiğini belirterek “Resmi verilere baktığımızda özellikle sağlık sektöründe her 100 iş ilanına 32 başvuru olduğunu görüyoruz. Bunun yanında inşaat mühendisi açığı da büyük boyutlarda. Özellikle son yıllarda Almanya nüfusunda yaşlı/genç oranı dengesiz bir yapıya ulaştı. Genç nüfus arasında yüksek öğrenim görme isteğinin artmasıyla tüm sektörlerde ara eleman bulmanın zorlaştı” dedi.

ALMANYA'DA NASIL ÇALIŞILIR?

Ertekin, Almanya'da hangi sektörlerde açık olduğunu ve nasıl çalışılabileceğini de şöyle anlattı:

“Ara eleman yetiştiren okullardan mezun olanlar da akademik mesleklere yöneldiler. Yeni jenerasyonun bu yöndeki tercihi hemen tüm sektörlerde iş kaybının oluşmasının önünü açtı. Akla gelen tüm sektörlerde eleman açığı Almanya’yı ülke dışından çalışana yöneltti. Aşçıdan fırıncıya, boyacıdan duvarcıya, marangoza, kaynakçıya, tamirciye, terziye kadar çok geniş bir skalada kolaylıkla iş bulunabiliyor. Önemli olan doğru bir başvuruyu yapıp tamamlamak. Dört sektörde acil çalışan gereksinimi var. Öncelikle sağlık sektöründe doktor, hemşire, sağlık teknisyeni ve hasta bakıcı gibi hizmetlerde istihdam eksikliği yaşanmakta. Teknik ve teknolojik mühendislik alanlarında da boş kadrolar bulunuyor. Elektrik, elektronik, makine, endüstri, mekanik ve otomotiv mühendisliği bu alanda başı çekiyor. Eğitim, bilişim ve teknoloji alanında da akademisyen ve uzmanlara geniş bir iş alanı bulunmakta. Bunların dışında her sektör için koşullar farklılık gösterse de teknisyenlik, elektrikçi, şoför, müşteri danışmanı gibi mesleki yeterliliğe sahip çalışanlar da sıklıkla tercih edilmekte.”

Etkili para yönetimi nedir, nasıl yapılır?Etkili para yönetimi nedir, nasıl yapılır?Parayı etkili yönetebilmek size neler kazandırır. Bütçe dengenizi korumak, birikim yapabilmek ve yaşam kalitenizi artırmak istiyorsanız mutlaka etkili para yönetimini hayatınıza adapte etmelisiniz. Nasıl mı? İşte yanıtı…

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800