Yeni trend: Seç beğen kirala!

Alışverişlerde satın alma trendi geride kaldı. Kimse artık isteklerini ertelemek veya dijital platformlardan doğru ürünü seçip seçemediğinin kararsızlığını yaşamak zorunda değil. Artık tüketiciler pek çok ürünü satın almak yerine kiralama yolunu seçiyor.

1 6 SATIN ALMAK ARTIK TREND DEĞİL…

Dijital platformlardaki geniş ürün yelpazesi tüketicilerin satın alma kararlarını güçleştirirken, ortaya çıkan belirsizlik hali birçok kişinin alışveriş deneyimlerine yön veriyor. Alışverişlerde satın alma trendi geride kalırken, tüketiciler artık pek çok ürünü kiralama yolunu seçiyor.

2 6 E TİCARET TÜKETİCİ DAVRANIŞLARINA YÖN VERDİ

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte yükselişe geçen e-ticaret, tüketici davranışlarına yön veriyor. Birçok kişi alışverişlerini artık çevrimiçi platformlar aracılığıyla yapıyor. Çevrimiçi platformlardaki geniş ürün yelpazesi tüketiciler için alternatif oluştururken, bir yandan da satın alma kararlarını zorlaştırıyor.

3 6 KİRALAMANIN YOLU E-TİCARETLE AÇILDI

Tüketicilerin doğru ürünü seçmelerini güçleştiriyor. Bu belirsizliğin önüne geçmek ve kendileri için en doğru ürüne ulaşmak isteyen tüketiciler ise çözümü satın almak yerine kiralamakta buluyor. The Business Research Company'nin araştırması 2022'yi 156,66 milyar dolarla kapatması beklenen küresel ürün kiralama pazarının 2026'da 208,37 milyar dolara ulaşacağına işaret ederken, 2006'dan bu yana teknoloji geliştirme hizmeti veren yerli şirket Porte, yeni kiralama pazar yeri uygulaması ORTAK ile alışveriş deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.

4 6 İNSANLAR ARTIK KÜÇÜK İHTİYAÇLARINI DA KİRALIYOR

Çevrimiçi pazar yerlerindeki geniş ürün yelpazesinin yanı sıra ekonomik dalgalanmaların da tüketicileri kiralık ürünlere yönlendirdiğini söyleyen ORTAK Genel Müdür Yardımcısı Enes Güren, "Tüketiciler arasında popüler olan kiralık konut, araba gibi kategorilere pandemiden sonra yenileri eklendi. Birçok insan artık yalnızca büyük değil, küçük ihtiyaçlarını da kiralayarak karşılamaya başladı. Ürün kiralama hizmeti tüketicilere satın alacakları ürünü deneme ve inceleme fırsatı verirken, kendileri için en doğru ürünü bulmalarına da yardımcı oluyor. Biz de yeni kiralama pazar yeri uygulamamız ile hem ürün kiralamak isteyenlerin tasarruf etmesini hem de sahip olduğu ürünleri kiralamaya sunmak isteyenlerin ek gelir kazanmasını sağlayarak kullanıcılarımızın alışveriş deneyimini değiştiriyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizdeki P2P (eşten eşe) ve B2C (kurumdan kişiye) kiralama pazarının da önünü açıyoruz" dedi.

5 6 KİRALAMAYLA GEREKSİZ MASRAFLARDAN KAÇINILIYOR

Enes Güren, platformlarının avantajlarını şu sözlerle paylaştı: "Kullanıcılar, ORTAK sayesinde kısa süreli ihtiyaçları için bir ürünü satın almak zorunda kalmıyor ya da satın alıp da aktif olarak kullanmadıkları ürünlerini kiralayarak ek gelir elde edebiliyorlar. Bir ürünü satın almadan önce platform üzerinden dilediği süreyle kiralayarak, satın alma kararlarını deneyimlerine göre verebiliyorlar. Böylece gereksiz masraflardan kaçınırken, bir yandan hem pasif gelir elde edebiliyor hem de doğal kaynak israfını önleyip sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyorlar.

6 6 ÜRÜN KİRALAYANLARIN YÜZDE 75'İ KİRALAMA SÜRESİNİ UZATMAK İSTİYOR

Güren, " 2 ay kadar kısa bir sürede internet sitemize 750 üye kazandık ve 500'ü aşkın rezervasyon talebi aldık. Uygulamamızı 3 bin 500 kişi yükledi ve kiralama işlemini gerçekleştirenlerin %75'i kiralama süresini uzatmak istedi. Bu da tüketicilerin sistemimizi benimsediğini gösteriyor. Biz de başarımızın rüzgarını arkamıza alarak gelecek dönemde kullanıcılarımız için ürün yelpazemizi genişletmeyi, kategorilerimizi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800