Instagram’dan alışverişte nelere dikkat edilmeli?

Instagram’da ilgi çeken ürünler, uygun fiyatlar ve sahte takipçi sayılarıyla kendilerine av arayan dolandırıcılar, binlerce kişiyi mağdur ediyor. Instagram’dan alışveriş yaparken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

1 4 İNSTAGRAM’DA HESABIN PROFİLİNİ İNCELEYİN
İNSTAGRAM’DA HESABIN PROFİLİNİ İNCELEYİN

Instagram’ın sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayıp ‘hesap hakkında’ bölümüne mutlaka bakın. Dolandırıcılar sık sık kimlik değiştirdiği için hesapları da yeni olur. Eğer bir hesap, bir yıldan erken zamanda açılmışsa risk vardır.

2 4 KAPIDA ÖDEME SEÇENEĞİ OLAN BUTİKLERİ TERCİH EDİN
KAPIDA ÖDEME SEÇENEĞİ OLAN BUTİKLERİ TERCİH EDİN

Kapıda ödeme seçeneği olan Instagram butiklerini tercih edin.  Ancak ürün geldiğinde paketi, kargo görevlisinin yanında açın. Bu şekilde istediğiniz ürün gelmemişse direkt geri gönderme hakkınızı kullanırsınız.

3 4 İNSTAGRAM’DA ALIŞVERİŞ HESABI MUTLAKA YORUMA AÇIK OLMALI
İNSTAGRAM’DA ALIŞVERİŞ HESABI MUTLAKA YORUMA AÇIK OLMALI

Alışveriş yapacağınız hesap mutlaka yoruma açık olmalı. Yorum olmaması ya da sadece olumlu yorum olması da riskli durum olarak değerlendirilir.

Tanınmış kişiler ya da kurumlar hakkında sahte hesap açıldığını da unutmamak gerekir.

Hesabın takipçilerini kontrol etmek gerekir. Takipçi ve beğeni satın alınabiliyor. Takipçi profillerindeki hesaplar tutarsız ve ne olduğu net değilse uzak durmakta fayda var.

4 4 İNSTAGRAM’DAN SATIN ALACAĞINIZ ÜRÜNLE İLGİLİ VİDEO İSTEYİN
İNSTAGRAM’DAN SATIN ALACAĞINIZ ÜRÜNLE İLGİLİ VİDEO İSTEYİN

Satın alacağınız ürün ile ilgili video isteyin.

Alışveriş yaptığınız kişinin adını ve soyadını ve adresini mutlaka öğrenin. Mümkünse telefon numarası isteyin ve arayıp konuşun.

Yorumlar
Kalan Karakter 800