Alışverişte değişen öncelikli kriterler!

Fiyat artışları tüketicilerin alışveriş eğilimi de değiştirmesine neden oldu. Yapılan bir ankete göre son dönemlerde gerçekleşen alışverişlerde her 3 tüketiciden biri, ürünler arasında kıyaslama yaparken sadece en ucuz olmasına baktığını ortaya koydu.

Alışveriş sitesi Avantajix.com düzenlediği ankete 2 bin kişi katıldı. Ankette, “Alışveriş yaparken öncelikli kriteriniz nedir?” sorusuna katılımcıların verdiği en popüler cevap; yüzde 45 ile ‘uygun fiyat’ oldu. Katılımcılar arasında tek kriteri “en ucuz” olanların oranı ise yüzde 35 olarak ölçüldü. “En ucuzu da almam, en pahalıyı da ortasını tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 15 olurken, “En pahalı ürün en kaliteli üründür” anlayışına sahip olup, alışveriş yaparken tercihini hep en pahalıdan yana kullananların oranı ise yüzde 5’te kaldı.

'EN UCUZ' MÜŞTERİSİ ARTTI

Aynı ankete 2018 yılında da yaptıklarına dikkat çekken Avantajix.com yöneticisi Güçlü Kayral, “Son 4 yıldaki en büyük değişim tek kriteri en ucuz ürün olanlarda. Bu kişiler üründe kaliteyi önemsemiyor. Tek kriter ihtiyaçlarını karşılamak. Kırık yumurta, kırık pirinç, çakma ürün, defolu giyecek almaktan çekinmezler.

Önceki ankette bu kişilerin oranı sadece yüzde 10’du, bugün bu oran yüzde 35’e kadar yükselmiş durumda. Alışverişlerinde fiyat/performans açısından en uygun fiyatlı ürün tercih edenlerin oranı geçmişte yüzde 65’ler civarındaydı. Bu kesimin üçte birinin tercihinin artık ‘En Ucuz’a kaydığını gözlemliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Kiracılar bu haklarının farkında bile değil!Kiracılar bu haklarının farkında bile değil!Depozitoyu faiziyle alma hakkından, erken tahliyelere kadar pek çok hususta kiracıları koruyan yasal düzenlemeler bulunuyor.

 

Etiketler Harcama Alışveriş
Yorumlar
Kalan Karakter 800