Yoksa NASA 50 yıl önce Mars’taki yaşamı yok mu etti? İşte tüyler ürperten o iddia

Bilime göre Mars’ta yaşam yok. Bunun en büyük nedeni de Mars yüzeyinin çorak ve cansız olması. Ancak bir araştırmaya göre ise durum sürekli olarak böyle değildi...

Güncelleme:

Bilime göre Mars’ta yaşam yok. Bunun en büyük nedeni de Mars yüzeyinin çorak ve cansız olması. Ancak bir araştırmaya göre ise durum sürekli olarak böyle değildi. Çünkü 1976 yılında yapılan bir Viking iniş aracı, Mars’ın yüzeyine indiğinde oradaki tüm canlıları, mikropları öldürmüş olabilir. Ancak bu yoruma bazı uzmanlar katılırken bazıları ise katılmıyor.

“Yaklaşık olarak 50 yıl önce Mars’ta yaşam vardı ve yanlışlıkla NASA bu yaşamı yok etti.” İşte tüm dayanak ve iddia bu cümlede yatıyor. Ancak bu iddianın bir fantezi mi yoksa dayanaklı bir teorem mi olduğu henüz net değil.

Tüyler ürpertici iddia Berlin Üniversitesi’nden geldi

Berlin Teknik Üniversitesi'nde astrobiyolog olan Dirk Schulze-Makuch, iddiayı tam olarak 27 Haziran günü kaleme aldı. Makale içerisinde 1976 yılında NASA’ya ait olan bir Viking aracının gezegene iniş yaptıktan sonra oradaki canlıları yok ettiği ele alınıyor. İddiaya göre kayaların arasında saklanan kuraklığa karşı dayanıklı olan bazı yaşam formları bulunuyordu. Ancak bu yaşam formları iniş araçları tarafından gerçekleştirilen deneyler sonrasında tamamen yok edildi.

Yoksa NASA 50 yıl önce Mars’taki yaşamı yok mu etti? İşte tüyler ürperten o iddia resim: 0

Astrobiyolog Makuch, iddialar sonrasında bunu bazı insanların kışkırtıcı bulabileceğini ancak pek çok kişinin kabul edeceğini söyledi. Ancak benzer mikropların dünya üzerinde de olduğunu ve neden Mars’ta böyle bir şey düşünülemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler NASA Mars
Yorumlar
Kalan Karakter 800