Yemeksepeti'nden çevreci teslimat modeli: Bisikletli kurye

Yemeksepeti, teslimat ağını genişletmek amacıyla 16 şehirde uyguladığı 'bisikletli kurye' modelini hayata geçiriyor.

Güncelleme:

Şirketin açıklamasına göre, yeşil teslimat modelinin bir parçası olan Yemeksepeti Bisikletli Kurye, özellikle gençler için yeni bir istihdam fırsatı sunuyor. Elektrikli bisiklet, standart bisiklet ve yaya kurye olmak üzere 3 farklı modelle hizmet sunan şirket, çevreci teslimat yaklaşımlarına bu şekilde katkı sağlıyor.

Yemeksepeti'nin bisikletli kurye girişimi, çevre dostu yaklaşımlarının bir yansıması. 30 milyonu aşkın kullanıcısı ve 90 binin üzerinde iş ortağı restoran ve mahalle esnafını bir araya getiren şirket, yeşil teslimat modelleriyle gezegeni koruma ve sürdürülebilirliği ön planda tutma misyonunu benimsiyor. 

Yakıt masrafı olmadan iş imkanı

Yakıt masrafı olmadan iş imkanı sunması, bisikletli kurye modelinin dikkat çeken diğer bir avantajıdır. Bisikletli kurye filosunda genellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler görev alıyor. 

Yemeksepeti'nin yeşil lojistik ağını genişletme hedefi doğrultusunda başlattığı bu model, özellikle yoğun saatlerde bölgesel gecikmelerin azaltılmasını ve teslim sürelerinin kısaltılmasını amaçlanıyor. Aynı zamanda gençlere yeni iş fırsatları sunarken, şehirde bisiklet kullanımını ve bisiklet kültürünün gelişimini desteklemeyi hedefliyor. 

Karbon salımını minimuma indirerek hizmet sunan Yemeksepeti, elektrikli motosiklet ve bisikletin yanı sıra 'yaya kurye' modeliyle daha çevreci ve sürdürülebilir bir lojistik ağı oluşturuyor. 

Etiketler yemeksepeti
Yorumlar
Kalan Karakter 800