Yazlık evden ayrılma ipuçları

Yaz sona eriyor yazlıklara veda vakti geliyor. Yazlık evi kapatırken neler yapılması gerektiğini sizler için derledik.

Yazlık evden ayrılırken ilk adım toparlanma. Uzun süre yazlığınızdan uzak kalacaksanız ihtiyaç duyacağınız temel eşyalarınızı mutlaka bavulunuza koymalısınız. Bavul hazırlarken dikkat edilecek en önemli nokta ise bavul hazırlama listenizin olması. Son ana kadar ihtiyaç duymayacağınız eşyaları listenizin en başına yazarak, bavulun alt kısımlarına yerleştirin ve sonrasında da üzerlerini çizin. Dip köşe temizlik yapsanız bile yazlık eviniz uzun süre kullanılmayacağı için mutlaka tozlanacaktır. Fakat yine de bu evinizi dağınık bırakacağınız anlamına gelmiyor. Evinizi toplayarak bazı noktalarda düzenleme yaparak gelecek sene döndüğünüzde yapacağınız temizliği daha kolay hale getirebilirsiniz.

Tozlanmadan kaynaklı iş yükünü azaltmak için koltukları ve kumaş sandalyeleri iyice süpürdükten sonra üzerlerine koltuk örtüsü serebilirsiniz. Tabii sonraki yıl yazlığınıza dönünce koltuklarınızı, yataklarınızı, sandalyelerinizi yıkatmayı düşünüyorsanız bu adımı es geçebilirsiniz. Böylece örtüleriniz de kirlenmemiş olur.

İnternette gizlenmenin 7 yoluİnternette gizlenmenin 7 yoluİsmimi internetten nasıl silebilirim? Belki normal hayatta değil ama dijital dünyada geçmişi temizleyip silmek zor da olsa mümkün. İşte internette bıraktığınız izleri ve arama motorunda kalmasını istemediğiniz içerikleri silmenin 7 yolu.

Halıları zeminden kaldırmak, hava alacak bir şekilde evin uygun bir alanında saklamak da yazlığınızdan ayrılmadan önce yapmanız gerekenler arasında.

Ayrıca konsol, dresuar gibi mobilyaların üzerinde duran dekoratif objeleri de kaldırıp kapalı bir kutuda ya da dolapta saklamak iyi bir fikir olabilir. Bu sayede döndüğünüzde tüm objeleri yoğun tozdan temizlemek için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu arada aynı durumun mutfaktaki, banyodaki, yatak odasındaki eşyanız için de geçerli olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

VANA VE ŞALTERDEN KAPATIN

Evinizdeki tüm ürünleri ait oldukları yere koymalı ve evinizi öyle kapatmalısınız. Ayrıca dolapların kapaklarının kapalı olduğundan da emin olduktan sonra evden ayrılmanız faydalı olacaktır. Aksi takdirde dolapların içinin ve depoladığınız eşyanın aşırı tozlanması söz konusu olabilir.

Elektrik, su, doğal gaz… Siz yazlığınızda değilken bu enerji kaynaklarından dolayı oluşabilecek herhangi bir tatsız sürprizin önüne geçmek için tüm bu kaynakları vanalarından/ şalterlerinden kapatmak sağlıklı olabilir.

Yöneticilere başarılı olmak için gereken 4 yetkinlikYöneticilere başarılı olmak için gereken 4 yetkinlikYapılan bir araştırma, Türkiye'deki yöneticilerin önemli bir bölümünün bazı yetkinliklerde zayıf kaldığını ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini gösteriyor.

Tabii söz konusu elektrik olduğunda buzdolabını unutmamak lazım. Buzdolabınızın dondurucu bölümünde bulunan besinleri bu alanda unutmak çok kötü bir kokuya neden olabilir. Bu sebeple evinize dönmeden önce buzdolabınızdaki besinleri tükettiğinize emin olun. Eğer besinleri tüketemiyorsanız onları dondurucu el dolaplarına koyup evinize götürmeyi düşünebilirsiniz.

Bitkilerinizi; güvendiğiniz, bitki bakımı konusunda fikir sahibi olan ve tüm mevsimleri yazlığınızın olduğu bölgede geçiren bir komşunuza bırakmayı unutmamalısınız. Eğer özel aracınızla seyahat edecekseniz bazı bitkilerinizi evinize taşıma fikrini de değerlendirebilirsiniz.

Nasıl ki tatile gitmeden önce evinizin camlarının kapalı olduğuna emin oluyor ve kapıları kilitliyorsanız aynı durumun yazlık eviniz için de geçerli olduğunu belirtmemize gerek yok. Fakat bunun yanı sıra ek güvenlik önlemleri almak da uzun süre boş kalacak evinize hırsız girmesi ihtimalini azaltabilir.

Pencere kilitleri takmak, ev kapısını daha güvenilir bir kilitle değiştirmek, hatta kamera ve alarm sistemlerinden yardım almak bu konuda size yardımcı olabilir. 

Tabii ne kadar önlem alırsanız alın, yazlık evde yüklü miktarda para ve değerli eşya bırakmamak da faydalı olabilir.

Fırsatları yakalamak için önce onu yenmeliFırsatları yakalamak için önce onu yenmeliUtangaçlığınız yüzünden bazı fırsatları kaçırdığınızı düşünüyorsanız, işte size davranışlarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacak birkaç öneri...

 

Etiketler Tatil Ev yazlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800