Yabancılar geçen hafta 143 milyon dolarlık hisse sattı

Yurt dışında yerleşik kişiler, 19 Nisan haftasında 143,4 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri'ni duyurdu. Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 19 Nisan haftasında net 143,4 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Aynı dönemde 115 Şarj,1 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 15 Şarj,9 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) satın aldılar.

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 9 Nisan'da 38 milyar 16,3 milyon dolar iken, 19 Nisan'da 36 milyar 793,7 milyon dolara geriledi.

Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 2 milyar 5 Şarj01,2 milyon dolardan 2 milyar 5 Şarj08,6 milyon dolara, ŞBS stokları da 148,4 milyon dolardan 162,3 milyon dolara yükseldi.

Etiketler Borsa
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800