Uzayda kolonileşmeye ilk adım! Tarihte ilk defa uzayda inşaat dönemi başlıyor!

Yıllardır söz edilen ancak bir türlü olmayan o hayal sonunda gerçek oluyor. İşte uzayda yapılaşmaya dair ilk bilgiler…

Güncelleme:

Şehrin karmaşasından kaçmak istiyorsanız belki de yolunuz aya düşebilir. Geçtiğimiz günlerde ABD’de gerçekleştirilen bir etkinlikte şirketlerden 2 tanesi çok dikkat çekti. Çünkü bu şirketler özellikle uzayda kolonileşmek adına inşaat süreçlerinden bahsediyorlardı. ICON ve Astroport şirketleri aya yollar, iniş rampaları ve hatta binalar inşa etmek istiyor.

ICON ve Astroport şirketleri uzaydaki inşaat hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadılar. Çünkü bu şirketler bildiğiniz uzayda yapılaşmaya gitmek istiyor. Üstelik projelerini sundukları NASA dahi onlara yatırım yapmış durumda. Peki, uzayda inşaat nasıl yapılacak?

Uzayda 3D yazıcı kullanacaklar

Uzayda inşaat işleri yapmak isteyen bu 2 firma öncelikli olarak orada 3D yazıcı kullanmak istiyor. Beton üretimi noktasında ise firmalar regolit kullanmak istiyor. Regolit ise bildiğiniz ay toprağı demek. Yani oradaki hammaddeyi kullanmak istiyorlar.

Regolitten ay tuğlası üretmek isteyen 2 şirket böylece oradaki kaynakları da kullanarak ilk binaları yapmak istiyorlar. Gerçek olur mu bilinmez ama en azından fikir olarak kulağa hoş geliyor. Üstelik NASA dahi yatırım yaptıysa bu projeye o zaman gerçekliği biraz daha ciddiye almak durumunda kalıyoruz.

Etiketler Uzay NASA
Yorumlar
Kalan Karakter 800