Türkiye’de çalışma saatleri kısalacak mı? 3 alternatif birden…

Türkiye’de çalışma saatleri kısalacak mı? Bu sorunun cevabı aranırken karşımıza tam 3 tane alternatif çıktı.

Güncelleme:

Türkiye’de çalışma saatleri kısalacak mı? Bu sorunun cevabı aranırken karşımıza tam 3 tane alternatif çıktı. Özellikle çalışma saatleri ile ilgili yapılan araştırmaların sonu enerji israfına kadar gitmeye başladı. Bunun ardından da hükümet çalışma süreleri konusunda da düğmeye bastı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, nihayet çalışma sürelerini düzenleyecek. Avrupa’nın pek çok şehrinde çalışma sürelerinin kısaltılması konusunda gereken adımlar atılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konuda ön araştırmaya başladı. İsveç gibi ülkelerde çalışma günleri son yapılan düzenlemeyle birlikte 4 güne çekilmişti.

3 model üzerinde duruluyor

Çalışma süreleri bakımından gündem de tam olarak 3 tane farklı model yer alıyor. Buna göre yapılan araştırma ve düzenlemeler sonrasında bu 3 tane model üzerinde net bir şekilde durulduğu görülüyor. Türkiye’de haftalık olarak ortalama 45 saat çalışma yapıyor insanlar. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde çalışma sürelerinin büyük bir kısmı yolda harcanıyor. Bakanlıkta buna yönelik olarak 3 farklı model üzerinde duruyor.

Etiketler İş mesai çalışma
Yorumlar
Kalan Karakter 800