Türkiye, soğuk ve yağışlı havaya hazırlanıyor! 4 ile sarı kodlu uyarı

Türkiye, perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu durumu dikkate alarak 4 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Güncelleme:

Türkiye, Perşembe günü Karadeniz üzerinden gelen bir soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 24 Ocak hava durumu tahmin raporuna göre, bu yeni sistem Perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlara neden olacak.

Son değerlendirmelere göre, Giresun ve Trabzon'un kıyı kesimleri ile Batman çevreleri, Siirt ve Şırnak'ın batısı yağmurlu olacak. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Özellikle Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışları görülebilir. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Yoğun kar yağışı beklenen iller

Meteoroloji, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Van için sarı kodlu uyarıda bulunarak yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi. Ayrıca, Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi (40-60 km/sa) bekleniyor, bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yeni sistemin etkisiyle Perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlar beklendiğini belirtti. Kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde olacak yağışların iç kesimlerde ise kar şeklinde olabileceğini ifade etti. Cuma günü ise bu hava sisteminin daha da genişleyerek Marmara, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerine yağış getireceğini değerlendirdi. Hafta sonunda İstanbul'a kar yağışı beklenirken, Pazar ve Pazartesi günleri birçok ilde kar yağışı görülebileceği tahmin ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800