Türk Fizikçi 175 Yıllık Bilimsel Sorunu Çözdü!

Harvard'da çalışmalarını yürüten Türk fizikçi Furkan Öztürk, bilim dünyasının 175 yıldır çözemediği bir meseleyi çözerek büyük bir başarıya imza attı. Bu çözüm, Nobel ödüllü bilim insanı Jack Szostak ve biyolog Matthew Meselson gibi isimlerden övgü aldı.

Güncelleme:

Genç Türk Fizikçi Furkan Öztürk'ten Bilimsel Çığır Açıcı Başarı

Harvard Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Türk fizikçi Furkan Öztürk, bilim dünyasının 175 yıldır çözüm aradığı bir sorunu çözerek dünya çapında büyük bir başarıya imza attı. 26 yaşındaki genç bilim insanının bu başarısı, Nobel ödüllü bilim insanı Jack Szostak tarafından "çığır açıcı" olarak nitelendirildi.

"Sonunda Bu Problemin de Çözümünü Görmüş Oldum."

Biyoloji dünyasının en saygın isimlerinden ve DNA'nın nasıl kopyalandığını tespit eden Matthew Meselson, Öztürk'ün bu keşfi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 93 yaşındaki Meselson, "İyi ki 93 yaşına kadar yaşamışım. Sonunda bu problemin de çözümünü görmüş oldum." şeklinde konuştu.

Furkan Öztürk, kendi araştırmasının yaşamın kökenine dair önemli ve karanlıkta kalan bir problem üzerine olduğunu belirtti. Homokiralite ismi verilen bu problem, yaşamı oluşturan moleküllerin sağ veya sol elli olma durumunu inceliyor. Öztürk, nihai hedefini "yaşamın başlangıcındaki koşulları laboratuvar ortamında tekrar oluşturmak ve yaşamın nasıl oluştuğunu gözlerimle görebilmek" olarak belirtti.

Etiketler Araştırma bilim
Yorumlar
Kalan Karakter 800