Türk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere burs

Türk Eğitim Vakfı (TEV), depremden etkilenen illerde bulunan veya ailesi bu illerde olan öğrencilere Afet Bursu sağlıyor. Son başvuru tarihinin 7 Mart olduğu Afet Bursu'na binlerce kişi başvuru yaptı.

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım kampanyaları devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV)'de afetten etkilenen bursiyerlerine yardım eli uzatıyor.

TEV’in yaptığı açıklamaya göre, 7 Şubat itibarıyla, tüm bursiyerlerin şubat ayı bursu bir hafta erken ödemeli olarak hesaplara yatırıldı. Ayrıca, yapılan tespitlere göre depremden etkilenen illerde bulunan veya ailesi bu illerde olan 2.573 bursiyere 3 Milyon TL ek barınma burs desteği sağlandı.

Türk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere burs resim: 0

Yarıda Kalmasın 2023-Burs Fonu

TEV bağışçılarına, tev.org.tr internet sitesinde bulunan  'Yarıda Kalmasın Burs Fonu' üzerinden, ‘Tek Seferlik’ ya da ‘Talimatlı Aylık Düzenli Bağış ‘ seçenekleriyle, bağış yapma imkanı da sunuyor.

Türk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere burs resim: 1

TEV Afet Bursu Başvuru Kriterleri

  • Türkiye sınırları içinde yer alan bir devlet üniversitesinde öğrenci olmak.
  • En çok etkilenen 11 ilden birine ikamet ediyor olmak.
  • TEV’den burs almıyor olmak.

Adayların başvuru için https://www.tev.org.tr/deprem-bursu linkindeki formu doldurmaları ve e-devletten aşağıda istenilen evrakların barkodlarını forma eklemeleri gerekmektedir. Ebeveynini kaybetmiş veya ebeveyni çalışamayacak duruma gelmiş gençlere burs önceliği verilmektedir. 

  1. Öğrenci Belgesi e-devlet barkodu
  2. Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi e-devlet barkodu
  3. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi e-devlet barkodu

Afet Bursu'na Son Başvuru Tarihi 7 Mart 2023!

TEV Afet Formu'na 7 Şubat'tan bugüne kadar 37.598 öğrencinin başvuru yaptığı TEV'in Instagram hesabından duyuruldu. 

Türk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere burs resim: 2

Youthall, genç istihdam seferberliği başlatıyorYouthall, genç istihdam seferberliği başlatıyorYouthall, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen gençlerin iş bulması için "istihdam seferberliği" başlatıyor. Şirket, #Seninleyiz kampanyasıyla deprem bölgesinde ailesini, evini veya işini kaybetmiş 18-35 yaş arası gençlere destek olacak.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800