Prof. Dr. Osman Bektaş'dan deprem açıklaması: O bölgeyi uyardı...

Hakkari'de yaşanan deprem sonrası, uzmanlar uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde deprem uzmanlarından gelen uyarılar dikkat çekiyor. Doğu Anadolu Fayı üzerine odaklanan uzmanlar, Adıyaman ile Hakkâri arasındaki tüm yerleşim alanlarına yönelik dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Son olarak Hakkari'de meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş da önemli uyarılarda bulundu.

Bektaş, yaptığı paylaşımında; "Arap Levhası'nın Doğu Kenarı boyunca İran'ın Zagros Dağ silsilesinde 1909'da başlayan ve kuzeybatıya doğru ilerleyen depremsellik Hakkari'de etkinliğini sürdürmektedir. M4,1'den hemen sonraki M4,5 depremi bölgedeki stres artışının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı. 

Naci Görür de uyardı

Naci Görür daha önce de Hakkari için uyarılarda bulunmuştu. Görür, "Sadece Tunceli demiyorum, Adıyaman’la Hakkâri arası bütün yerleşim alanları için de dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum" demişti.


 
 
 
 

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800