Öğrencilere cep telefonu, bilgisayar ve internet desteği Resmi Gazete'de! Şartları neler?

Üniversite öğrencileri cep telefonu, bilgisayar ve ücretsiz internet desteğinden 1 Kasım itibarıyla yararlanabilecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki şartları neler, hangi öğrenciler yararlanabilir?

Güncelleme:

"Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Hangi cihazlarda kullanılacak?

Bu destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk lirasını aşmayan mobil telefon cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılacak.

İkinci el cihaz satın alımları destek kapsamının dışında tutulacak.

En fazla 5 bin 500 lira

Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacak.

Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olarak verilecek.

İnternet desteği, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek.

Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak.

Kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 51'inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.

Karar kapsamında verilen destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Ücretsiz internet ne zaman verilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internetle ilgili sürecin son aşamaya geldiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni'ne katıldı. Bakan Uraloğlu burada yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internete ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti."

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800