Motorine ikinci indirim de geldi

Motorin fiyatlarında bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 88 kuruşluk bir indirim daha geldi. Motorine dün gece yarısı da 1 lira 30 kuruşluk bir indirim gelmişti.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşları benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikleri yakından takip etmeye yönlendiriyor. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, 74 dolarla son 5 ayın en düşük seviyesine gerilerken, bu durum yurt içinde motorin fiyatlarına olumlu yansıdı.

Dün gece yarısından itibaren motorin litre fiyatında 1 lira 30 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı.

Bugün itibariyle ise motorine bir indirim daha eklenerek litre fiyatında 88 kuruşluk bir düşüş daha gerçekleşti. Bu gelişmeler, enerji piyasasındaki fiyat hareketliliklerinin günlük yaşantımıza etkilerini gösteriyor ve tüketicilerin yakıt fiyatlarındaki değişikliklere karşı duyarlılığını artırıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800