Mis gibi bebe bisküvileri ile bebekleriniz emin ellerde: Karşınızda harika bir tarif!

Bebeklerin emin ellerde olması hayattaki en büyük arzulardan bir tanesidir. Kendi elleriniz ile yapacağınız bir bebe bisküvisinin yerini ise hiçbir şey alamaz. İşte sizlere harika bir bebe bisküvisi tarifi

Güncelleme:

Bebeklerinizi organik beslemek istiyorsanız eğer bu lezzet tam da size göre. Harika bebe bisküvileri ile bebeğiniz hem doyacak hem de sizlerin içi rahat edecek. 30 dakikadan az bir süre içerisinde siz de lezzetin dibine vurmaya hazır mısınız?

Bebe bisküvisi malzemeleri

·        Buğday unu (2 çay bardağı)

·        Pirinç unu (2 çay bardağı)

·        İrmik (yarım çay bardağı)

·        Süt (çeyrek çay bardağı)

·        Pekmez (2 çorba kaşığı)

·        Tereyağ (125 gram)

Bu malzemeler hazırsa eğer o zaman sizler de mis gibi bir bebe bisküvisi yapabilirsiniz.

Bebe bisküvisi yapılışı

Tereyağı ile birlikte diğer tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Bu sizlerin yumuşak bir hamur elde etmesini sağlayacaktır. Başparmak kalınlığında olacak şekilde hamuru rulo haline getirin. Ardından göz kararı olacak şekilde dilimleyerek tepsiye bırakın.

Tepsiye bıraktığınız hamurlarınızın üzerine dilerseniz çatal ile şekil verebilirsiniz. Çatal ile basıp çekerek vereceğiniz şekillerin akabinde 170 derece fırında yaklaşık 10 – 12 dakika kadar pişirin. Bu esnada üzeri pembeleştiğinde artık fırından bisküvilerinizi çıkartın. İşte lezzetli bisküvileriniz hazır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800