Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! İstanbul için gün verdi

Bugünden itibaren Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdi. Meteoroloji, bazı kesimler için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Güncelleme:

Türkiye, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı hava kütlelerinin etkisi altına girdi. Meteoroloji, 7 il için sarı kodlu alarm vererek yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Akşam saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya'nın doğusunun yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat ve Niğde çevreleri ve Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olaylarına dikkat!

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanması bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının, hafta sonu boyunca aralıklarla devam etmesi öngörüldüğünden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? 

Meteoroloji, haftalık hava durumu tahmin raporunu da paylaştı ve bugünden itibaren gelen yağışlı havanın pazar günü yurdun büyük bölümünde kar yağışına dönüşeceğini belirtti. İstanbul'da ise pazar ve pazartesi günü karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800