Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 22 Nisan Pazartesi gününe yönelik hava durumu tahminlerini yayımladı. Toz taşınımı uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinde iç ve yüksek kesimler ile Manisa ve Antalya'nın kuzeybatısı, gece saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel sağanak ve bazı yerlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi öngörülüyor. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı olabilir.

Sıcaklıkların güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette rüzgarlar esecek.

Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı olabileceğinden, olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800