Meteoroloji'den sağanak yağış ve kar uyarısı! Bazı ilçelerde okul tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bazı bölgelerde sağanak beklenirken Güneydoğu Anadolu'ya kar yağışı uyarısı var. Van ve Bingöl'ün bazı ilçelerinde bugün okullar tatil edildi. İşte illere göre hava durumu...

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Şubat 'a ait hava durumu raporunu paylaştı. Son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğu bölgeleri ile Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının (Malatya hariç) yağışlı olması öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi öngörülüyor. 

Bazı ilçelerde okullar tatil edildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Karlıova Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, Karlıova ilçemiz merkez ve köylerin tamamı, 5 Şubat Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” denildi.

Van'ın Saray ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Saray Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Van'ın Özalp ilçesinde de okullar bir gün tatil edildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800