Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak yeni hava durumu raporunu yayımladı. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde bazı iller için ise sağanak ve kar yağışlarına dikkat çekildi.

Güncelleme:

Antalya'da yaklaşık iki gündür yoğun yağış etkili oluyor. Bugün, şiddetli yağışlar nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki okullar bir günlük ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Şubat'a ait hava durumu raporunu yayınladı.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı iller için sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji, 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Son değerlendirmelere göre, Marmara ve Ege'nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz genelinde ile Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olup, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii'nde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Güneydoğu kesimlerindeki yağışların, bu akşam Kahramanmaraş çevresinden başlamak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya’nın güneyi, Tunceli, Bingöl’ün güneybatısı, Batman’ın kuzeyi, Mardin'de bu akşamdan itibaren, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ise Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneybatısında ise yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Kahramanmaraş ile Tunceli’nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak’ın doğu ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde kuvvetli yağışlar, sel su baskını, yıldırım, güçlü güney-güneydoğulu rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.

Yorumlar
Kalan Karakter 800