Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

17 Nisan Çarşamba günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava durumu tahminlerine göre, Marmara'nın batı kesimleri ve Ege'nin kıyı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Güncelleme:

Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmesine göre; ülkemizin batı bölgeleri çok bulutlu olacak, Marmara'nın batısı ile Ege kıyıları yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklarla karşılaşacak. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Genel olarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek; güneydoğu kesimlerinde hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında güneybatı, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerinden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek. Bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 

Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat edilmeli. 

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800