Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 18 Nisan Perşembe günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Tahminlere göre, İstanbul ve İzmir'i de içeren 38 ilde kuvvetli rüzgarlar ve yoğun sağanak yağışlar bekleniyor.

Güncelleme:

Son MGM değerlendirmesine göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Antalya, Osmaniye, Hatay, Samsun, Tokat, Erzurum, Sivas çevreleri, Adana'nın kuzey kesimleri ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2-4 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Güneyli yönlerden genel olarak hafif rüzgarlar esecekken, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güçlü ve kısa süreli fırtınalar (40-70 km/saat, bazı yerlerde 80 km/saat) meydana gelebilir.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtiliyor. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda güneyden kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar (50-70 km/saat, bazı yerlerde kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır ve bu konuda da dikkatli olunmalı. 

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800