Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, 6 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, hava yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak.

Güncelleme:

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 il için kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Aynı zamanda sabah saatlerinde sis ve buzlanma olasılığı da bulunuyor. 

Son tahminlere göre, genel olarak hava parçalı ve çok bulutlu olacak şekilde değerlendirildi. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney doğusu, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülüyor. 

Yağışların kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olması beklenirken, kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar yaşanabilir. Meteoroloji, özellikle Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde yoğun kar yağışları olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Bu bölgelerde buzlanma ve olası aksaklıklara karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği tahmin ediliyor. 

Sıcaklıkların genel olarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800