Meteoroloji'den karla karışık yağmur uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

Güncelleme:

Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve yer yer yoğun bulutlara sahip olacak, özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Hatay, Şanlıurfa, Artvin ile Adana, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu bir hava hakim olacak.

Pus ve sis olasılığı

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülürken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olasılığı da mevcut.

Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık

Önemli bir hava durumu değişikliği beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık seviyeleri tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve doğudan eserken, güney kesimlerde yer yer batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dolayı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800