Meteoroloji'den kar uyarısı! İstanbul'da kar yağışı olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü , güncel hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışı olan yerleri açıkladı. Peki İstanbul'da kar yağışı olacak mı? Hangi illere kar yağacak?

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mart'a dair hava durumu raporunu paylaştı. Mart ayının ilk haftasının başlangıcında, iç kesimlerdeki sıcaklıkların 2 ila 4 derece arasında düşeceği öngörülüyor. Genel olarak ülke genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji'nin güncel tahminlerine göre, genel olarak ülkede parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken; Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kısımları, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Balıkesir'in doğusu, Bursa, Çanakkale, Osmaniye, Hatay, Ankara, Çankırı, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar beklenmektedir. Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. 

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayları gözlemleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor. 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Yarın sabah Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, öğlen Denizli, Antalya, İsparta, öğleden sonra Bursa, Sakarya, Düzce, İstanbul, Eskişehir, Afyon, akşam Ankara, Antalya, gece Antalya'nın doğusu Mersin, Adana'da başlayacak gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kar var mı? 

Şen, İstanbul hava durumu için; "Hafta sonu cuma-cumartesi Kuzey ve Doğu bölgelerde sıcaklık 6-7 derece düşecek. Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar yağışı yoğun olabilir. Bu bölgelerde 50 cm yeni kar birikir İstanbul'da sıcaklık hafta sonu 10 derecenin altına düşer, 2 günden sonra tekrar yükselir. Kar yok" dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800