Meteoroloji'den çok sayıda il için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 19 Nisan Cuma gününe dair hava durumu tahminlerini yayımladı. Çok sayıda bölge için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Son Meteoroloji raporuna göre Türkiye'nin genelinde parçalı, bazı bölgelerde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Eskişehir, Sivas ve Van çevresinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Yağışların, Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale çevresi ile Edirne'nin güneyi, Balıkesir'in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise eğimli yamaçlarda yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. 

Hava sıcaklıklarının Karadeniz bölgesinde 3-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Genel olarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. 

Rüzgarların genellikle güney ve batıdan, Marmara'da ise kuzeyden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevresi ile Edirne'nin güneyi, Balıkesir'in kuzey ve batı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı bekleniyor. 

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800