Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunda 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunarak kamuoyunu bilgilendirdi. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çığ tehlikesi olduğunu bildirildi. Özellikle Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinde kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat tarihine ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Son değerlendirmelere göre; ülkenin güney ve doğu bölgeleri ile batı kıyılarında parçalı, zaman zaman çok bulutlu hava hakim olacak. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Isparta çevresinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları yaşanacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu bir atmosfer öngörülüyor. 

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi beklenirken, bu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Hangi illere uyarı yapıldı? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Trabzon, Şırnak, Iğdır, Ardahan, Van ve Rize illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800