Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul uyarısı! Bu saatlerde etkili olacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için yeni uyarılarda bulunmaya devam ediyor. AKOM, İstanbul'da kar yağışı için saat verdi. Ayrıca, 6 bölge için "turuncu" bir bölge için "sarı" uyarıda bulunuldu.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ocak tarihine ait hava durumu raporunu duyurdu. Rapora göre, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların en yoğun olduğu bölgeler arasında Hatay, Rize ve Artvin kıyıları yer alırken, Hakkari, Bitlis, Muş, Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde ise yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don olayı, pus ve sis olasılığı da bulunuyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle 6 il için "turuncu" uyarı, 1 il için ise "sarı" uyarıda bulundu. 

Hangi saatlerde kar etkili olacak?

Öte yandan, AKOM'un açıklamasına göre, kentteki yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde hafif kar şeklinde olması bekleniyor.  Yağışların cuma akşam saatlerine kadar devam ederek kent genelinde hafif kar şeklinde etkili olması öngörülüyor. Açıklamada, sıcaklıkların pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği, 16-25 Ocak tarihlerinde ise mevsim normalleri veya normallerin 1 ila 3 derece üzerinde olması bekleniyor. 

Etiketler Kar İstanbul
Yorumlar
Kalan Karakter 800