Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Harita çıkarılacak

Yeni kira sözleşmesi uygulamasıyla, yaşanan fiyat anlaşmazlığı sorunlarının önüne geçilmesi için bölge bölge fiyatlar haritada gösterilecek.

Son dönemde ev sahibi-kiracı arasındaki anlaşmazlıkların temel nedeni, fiyat konularındaki uyuşmazlıkların giderek büyümesi. Bazı ev sahipleri aşırı yüksek kira bedelleri talep ederek sözleşme şartlarına uymamak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu soruna çözüm getirmek adına  bakanlık harekete geçti ve e-kontrat uygulamasını devreye almak için adımlar attı. Bundan böyle, taraflar arasındaki kira anlaşmaları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kira fiyatları resmi kaynaklardan öğrenilebilecek

Geleneksel kira kontratları, e-kontrat sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte artık kullanılmayacak. Bu düzenleme sayesinde ev sahipleri ile kiracıların hakları koruma altına alınmış olacak. E-kontrat, özellikle kira bedeli konusunda sık sık çatışmaya neden olan durumlarda kanıt niteliği taşıyacak.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Harita çıkarılacak resim: 0

E-kontrat sistemi, bir bölgedeki kiralık dairelerin fiyatlarını haritalandırarak şeffaflığı artıracak. Bu sayede ev sahipleri ve kiracılar, kira bedelleriyle ilgili resmi kaynaklardan bilgi edinebilecekler.

Etiketler e-Devlet Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800