Kilo vermek isteyenler dikkat! Akşam yemeği saat kaçta yenmeli?

Harvard Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir çalışma, kilo verme çabalarında akşam yemeği saatinin büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koydu.

Yapılan araştırmada, akşam saat 17.00'den sonra yemek yemenin kilo verme sürecini olumsuz etkilediği sonucuna varıldı. Uzmanlar, akşam saatlerinde kalori yakım hızının daha yavaş olduğunu vurgulayarak, erken saatte yemek yemenin açlık hissini daha iyi kontrol etmeye yardımcı olduğunu ve kilo verme sürecine katkı sağladığını ifade etti.

Saat kaçta yemek yenmeli? 

Araştırmacılar, düzenli olarak akşam 17.00'de yemek yiyen kişileri akşam 21.00'de yemek yiyenlerle karşılaştırdı. Erken yemek yiyen bireylerin açlık düzeylerinin yarı yarıya azaldığı gözlemlenirken, aynı zamanda bu kişilerin vücutlarının daha az yağ depolama eğiliminde olduğu da tespit edildi.

Geç saatte yemek yemek neleri etkiler? 

Dr. Frank Scheer tarafından yönetilen araştırma, "Geç saatlerde akşam yemeği yemenin obezite riskini nasıl etkilediğini anlamak istedik" şeklinde açıklandı. Geç saatlerde yemek yemenin, leptin ve grelin gibi yemek yeme isteği üzerinde etkili hormonları artırarak obezite riskini artırdığı gözlemlendi. Araştırma sonuçları Cell Metabolism dergisinde yayınlandı ve Dr. Scheer, "Bu çalışma, geç saatlerde yemek yemeyi erken saatte yemek yemekle karşılaştırarak değerlendiriyor" şeklinde yorumladı. Aynı zamanda araştırmada, geç saatte yemek yiyen bireylerin uyanıkken yüzde 5 daha az enerji harcadığı ve bu nedenle kilo verme sürecinin zorlaştığı da belirlendi.

Etiketler Yemek
Yorumlar
Kalan Karakter 800