Karne Hediyesi Vermek Şart mı?

Okullar sömestre giriyor. Karneler alınacak. Peki karne hediyesi alınacak mı? Çocuğunuz notlarını yükseltmiş ya da teşekkür-takdir almış ise elbette sizden de bir takdir bekler. Onu başarısından dolayı motive etmek önemli. Ama bunun yöntemi belirlenmeli ve dikkatli davranılması gereken bir konu. İşte size bir kaç öneri: Para ile ödüllendirmek...

Okullar sömestre giriyor. Karneler alınacak. Peki karne hediyesi alınacak mı? Çocuğunuz notlarını yükseltmiş ya da teşekkür-takdir almış ise elbette sizden de bir takdir bekler. Onu başarısından dolayı motive etmek önemli. Ama bunun yöntemi belirlenmeli ve dikkatli davranılması gereken bir konu. İşte size bir kaç öneri:
Para ile ödüllendirmek yanlış
Karneyi para ile ödüllendirmek onun para ile olan ilişkisine zarar verebilir. Başarısının sonunda para varsa nasıl başardığına bakmadan sonuca odaklanır. “Nasıl olsa başarırım, demek ki bundan sonra neyi başarsam para ile ödüllendirileceğim” düşüncesine kapılabilir.
Hediye almak zorunda değilsiniz
Çocuğunuz başarılı, kazançlı ve kendi ayakları üzerinde durabileceği bir hayat için eğitim almak zorunda olduğunu bilmeli. Üstelik yapmak zorunda olduğu bir şey için ödüllendirilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Başarısını takdir etmek için başka yöntemler uygulamalısınız.
Pahalı hediye yerine uzun dönemli ödüller
Öyle bir ödül olmalı ki; her karne aldığında bir önceki ve sonraki dönemlerde de aynı hazzı yaşayabilmeli. Örneğin; ilgisini çekecek etkinliklerin bulunduğu bir kampa ya da çok sevdiği yakınlarınızın anına göndermek gibi.. Ayrıca onun bu başarısını takdir ettiğinizi her ortamda dile getirebilirsiniz. Erken yaşlarda verilen teknoloji ürünü hediyeler, cep telefonu, tablet gibi aletlerin okuma öğrenme gibi yeteneklerini körelteceğini hesaba katmayı unutmayın.
Hedefi olsun
Çocuğunuzun hayatının ilk yıllarında öğrenebileceği en önemli şey, hayatını hedefleriyle ile yönetebilmek. Bunu yaparken de hedef para olmamalı. Paranın kendi başına bir anlamı olmadığını, hedeflerine ulaşmak için bir araç olduğunu anlatmak için çok güzel bir fırsat var elinizde. Bunu uygulamalı gösterin. Hedefine ulaşmaya çalıştığı yolda gerek gördüğünüz zaman finansal destek sağlayabilirsiniz.

ParaDurumu

Yorumlar
Kalan Karakter 800