Kainatta hız rekoru kırıldı! Daha önce hiçbir cisim güneşe bu kadar yaklaşamamıştı!

Daha önce hiçbir aracın yapamadığını bu sefer NASA’nın uzay aracı Parker gerçekleştirdi. Parker, güneşe en çok yaklaşan cisim olmayı başardı.

Güncelleme:

Güneşe en çok yaklaşan nesne Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) oldu. Sistem içerisinde 635 bin 266 km gibi efsane bir hızla hareket eden Parker, dünya rekorunu da kırmayı başardı. Böylelikle bir insan tarafından oluşturulan / yapılan en hızlı cisim olmayı da başardı.

Olay yaklaşık olarak 3 hafta önce meydana geldi. Bir önceki rekora da sahip olan Parker (586 bin 863 km) böylelikle rekorunu da geliştirmeyi başardı. Bir önceki rekoruna 3 yıl önce ulaşmıştı. NASA’nın aracı olan Parker sadece hız rekorunu kırmakla kalmadı. Aynı zamanda pek çok farklı rekoru kırmayı da başardı. Özellikle daha önce hiçbir aracın çıkamadığı bu hıza ulaşan Parker aynı zamanda en çok mesafe kat etme rekorunu da kırmış oldu.

Güneşin yüzeyine tam 7.26 milyon km yaklaşıldı

Daha önce hiçbir araç güneşe 7.26 milyon km yaklaşamamıştı. Aynı zamanda bu bir yeni rekor olarak karşımıza çıktı. Parker bunları elbette rastgele yapmadı. Bu hıza ulaşmayı başarırken Venüs’ün çekim kuvvetini kullanan Parker daha sonra ise güneşin yörüngesine oturmayı başardı. Üstelik bu parkurda tam olarak 17 tur atmayı da başardı.

Kainatta hız rekoru kırıldı! Daha önce hiçbir cisim güneşe bu kadar yaklaşamamıştı! resim: 0

Parker’ın güneşe bu kadar yaklaşmasında ise elbette ekstra olarak alınan tedbirler etkili oldu. Araç içerisinde bir tane ısı kalkanı, radyatörler ve güneşte yaşanan fırtınalardan korunmak için termal korumaya sahip. Başka türlü bu kadar güneşe yaklaşması mümkün değil.  

Etiketler güneş
Yorumlar
Kalan Karakter 800