İstanbul'da kira artışı hız kesmedi! En düşük kira 10 bin lira

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır düzenlemesine karşın İstanbul'da kira artışı hız kesmedi. Mart ayında kira artışı yüzde 11 artış gösterdi. 10 bin liraya en fazla 40 metrekarelik kiralık ev bulunabiliyor.

Bir gayrimenkul platformu tarafından yapılan araştırmaya göre, konut kiraları mart ayında yüzde 11 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise kira artışı yüzde 140 oranını aştı. Kiralık konut değeri metrekare başına 130 lira oldu. İstanbul'da kira ortalaması 13 bin lirayı geçti.

Kiraların en yüksek olduğu ilçeler

Araştırma, ilçelerde 10 bin lira ile kaç metrekare kiralama yapılabileceğini de ortaya koydu. Konut kiraları en yüksek ilçe Sarıyer oldu. Sarıyer'de 10 bin liraya ancak 36 metrekarelik bir daire kiralanabiliyor. Beşiktaş'ta ise 10 bin liraya 39 metrekarelik daire kiralanabiliyor. Beşiktaş’ı 52 metrekare ile Beyoğlu, 53 metrekare ile Kadıköy ve 55 metrekare ile Şişli izliyor.

En düşük kiralık daire Silivri’de

Araştırmaya göre, kiralık konutta en hesaplı ilçe ise Silivri oldu.  Silivri’de 10 bin liraya 167 metrekarelik bir daire kiralanabiliyor. 10 bin liraya Arnavutköy’de 152 metrekare, Çatalca’da 145 metrekare, Sultanbeyli 139 metrekare ve Sultangazi’de 130 metrekare daire kiranabiliyor.

'Fahiş kiraya hapis' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada, fahiş kira artışına yönelik yeni dönemde yaptırım gelmesinin söz konusu olduğunu ve  kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır düzenlemesinin uzatılacağını söylemişti. Bakan Bozdağ, "Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık" demişti.

İstanbul’da açık artırmayla ev kiralama dönemi başladıİstanbul’da açık artırmayla ev kiralama dönemi başladıİstanbul'da bazı ev sahipleri ve emlakçılar, açık artırma usulüyle konutları kiraya vermeye başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kendilerine konuyla ilgili çok sayıda şikayetin geldiğini açıkladı.

 

Etiketler kiralık daire
Yorumlar
Kalan Karakter 800