İstanbul’da açık artırmayla ev kiralama dönemi başladı

İstanbul'da bazı ev sahipleri ve emlakçılar, açık artırma usulüyle konutları kiraya vermeye başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kendilerine konuyla ilgili çok sayıda şikayetin geldiğini açıkladı.

1 4 USULSÜZLÜK DURUMUNDA ŞİKAYET EDİN!
USULSÜZLÜK DURUMUNDA ŞİKAYET EDİN!

İstanbul'da bazı ev sahipleri ve emlakçılar, açık artırma usulüyle konutları kiraya vermeye başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kendilerine konuyla ilgili şikayetlerin geldiğine dikkat çekerek, herhangi bir usulsüzlük durumunda şikayetlerin Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine iletilebileceğini söyledi.

2 4 TAKTİK: İLANDAKİ FİYATTAN DAHA YÜKSEK VEREN VAR

Ev sahipleri evi kiralamak isteyenlere “İlandaki fiyattan daha yüksek fiyatı veren var” deyip fiyatı yukarıya çekerken, en yüksek fiyatı verene evi kiralıyor.

3 4 REKABETİ KIZIŞTIRMAK İÇİN AÇIK ARTIRMA SİSTEMİNE GİDİLİYOR

Konuya değinen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa’ysa şunları kaydetti:

*Bu konuda şikayetler geliyor. Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor.

Aslında bir pazarlık usulü gibi uygulanıyor. Serbest piyasada her ürün için bir pazarlık yapılır. Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat uygulayan kişileri de şikayet etmek gerekiyor.

4 4 FIRSATÇILIK CEZASI UYGULANABİLİR

Kiracıyı mağdur eden fahiş fiyat artışı olduğu an cezai uygulama yapılır, diyen Aşa, “Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası uygulanabilir.

Kötü niyetle yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası var. Kiralamak isteyenlerin tespit ve şikayet etmeleri gerekiyor. Usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine iletilebilir” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800