EYT'lilere müjde! SGK işlemleri hızlandıracak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun çalışan SGK çalışanlarına ilave fazla mesai ücreti verileceğini açıkladı. Böylelikle EYT'lilerin işlemleri daha hızlı bir şekilde halledilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından, "Türkiye Cumhuriyeti, sosyal devlet anlayışıyla emeği korumaya devam ediyor. EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza ilave fazla mesai ücreti verilecektir. Hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Fazla mesai ücreti

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Meclis'te gazetecilere gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesailerine yönelik düzenleme yapılacağını belirterek, "EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek." dedi.

Elitaş, düzenlemenin, en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında önergeyle ekleneceğini bildirdi.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Etiketler EYT
Yorumlar
Kalan Karakter 800