Emeklilik için onlara 5.400 gün yetiyor bile! İşte 1999 öncesi sigortalı olanlara özel o durum!

1999 emeklilik yasasına göre 1999 öncesi sigortalı olan kişilerin yaş şartı aramaksızın emekli olabilecekleri uzun zamandır pek çok kişinin gündeminde.

Güncelleme:

1999 emeklilik yasasına göre 1999 öncesi sigortalı olan kişilerin yaş şartı aramaksızın emekli olabilecekleri uzun zamandır pek çok kişinin gündeminde. Prim günü ile birlikte sigortalılık süresini tamamlayan onlarca kişi emekli olabiliyor. Üstelik onlar için yaş şartı bulunmuyor.

Prim günü tamam olan 3 milyon vatandaş emekli olurken yıllara göre bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. 1999 sonrası sigortalı olan kişiler ise belirli yaş şartlarına tabi olmak durumunda. Kısmi ve kademli emeklilik gündeme gelen bu kişiler için ise sistem tamamen değişiyor.

1999 emeklilik yasası nedir?

1999 yılında kabul edilen Emeklilik Yasası, Türkiye'deki emeklilik ve sosyal güvenlik sistemini düzenleyen kritik bir mevzuat. Bu yasa, emeklilik için gereken koşulları, emeklilik yaşlarını, prim ödemelerini ve emekli maaşlarını detaylı olarak ele alır. Çalışanların emeklilik haklarını belirlerken sosyal güvenlik sistemini düzenleme amacı taşıyan emeklilik yasası, emeklilik yaşları ve emekli maaşlarını belirleyen yasal düzenlemeleri içerir. Bugünlerde ise EYT’liler ile birlikte bu yasadan yararlanan kişi sayısının 5 milyona yaklaşması bekleniyor.

Etiketler Emeklilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800