Eğilmez, “Dolar 25 liraya kadar düşebilir” diyerek açıklama yaptı!

Garanti BBVA tarafından Adana’da düzenlenen “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” etkinliğine katılan İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, “Kur buradan öteye gitmeyecek. Dolar 25 liraya kadar gerilebilir” diyerek enflasyon ve dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez yapmış olduğu açıklamasında, yüzde 70 olan enflasyonun yüzde 45’lere gerilemesi ile birlikte döviz kurunun daha da yükselmeyeceğine dikkat çekerek, “Merkez Bankası faizi biraz daha artırırsa kur 25’lere kadar gerileyebilir” dedi.

Dolar 25 liraya kadar düşebilir!

Garanti BBVA’nın Adana’da düzenlediği “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” etkinliğine katılan İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, dolar kuru ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullanarak dikkatleri çekti; “Bizim şu an yüzde 70 olan enflasyonumuz yüzde 45’lere gerileyecekse kur buradan öteye gitmeyecek” diyen Eğilmez, Merkez Bankası faizi biraz daha artırırsa eğer kur 25’lere kadar gerileyebilir” dedi.

Faiz biraz daha artırsa eğer kur 25’lere kadar gerileyebilir sözleriyle dikkatleri çeken İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, “Buna hazır olmamızda yarar var. Ben kurun çok yukarı gitmeyeceğini düşünüyorum 30’lar civarında duracakmış gibi tahmin ediyorum. İhracatçılar haklı olarak bana çok kızabilir. Fakat durum böyle. Hatta 40’ı görmeyebiliriz bile 30-32’ler civarında kalabiliriz diye tahmin ediyorum” diyerek ve doların akıbeti ile ilgili tahminlerde bulundu.

Enflasyonun düşmesi için ne yapılması gerekiyor?

Eğilmez, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yeni faiz artırımı yapmasını beklemediğine dikkat çekerek, enflasyonla mücadelenin sadece para politikası ile olmayacağı vurguladı. Para politikası ile birlikte maliye politikasının da koyulması gerektiğini dile getiren Eğilmez, enflasyonun düşmesi için yapılması gerekenleri şu şekilde açıkladı; “Kamu harcamalarını azaltmamız lazım. Vergileri artırmamız lazım fakat, vergi topladığımız kişilerden değil tabii. Kayıt dışından bunları toplamamız gerekiyor. Bizde vergi çok sağlıksız bir yapıda ilerliyor. Topladığımız vergilerin %70’i dolaylı vergi, KDV, ÖTV gibi son derece adaletsiz… Kalan %30 ise gelir ve kurumlar vergisi gibi kalemlerden oluşmakta. Özellikle bu yapıyı değiştirmemiz lazım” dedi.

“İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, tarafından yapılan bu açıklamalar güncel veriler ışığında yapılmış olası tahminlerdir. Bu neden dolayı dolar kesinlikle dolar düşecek algısına kapılmayalım”

Yorumlar
Kalan Karakter 800