Dünyaca ünlü yazılıma siber saldırı! Kullanıcı verileri ele geçirildi

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan CCleaner, toplu bir siber saldırıya maruz kaldı. Kullanıcıların önemli verileri, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. Peki, bu olay nasıl meydana geldi? İşte detaylar...

CCleaner, bilgisayarlardaki geçici dosyaları, gereksiz bilgileri ve çerezleri temizleyen bir yazılım olarak bilinir. Bilgisayarın performansını artıran bu yazılım, son gelişmelerle olumsuz bir gündeme sahip oldu.

CCleaner'ı geliştiren Gen Digital, aynı zamanda Avast, NortonLifeLock ve Avira şirketlerinin de sahibidir. Gen Digital, kullanıcılara gönderdiği bir e-posta yoluyla mayıs ayında gerçekleşen bir güvenlik açığı nedeniyle saldırıya uğrandığını ve veri ihlali yaşandığını açıkladı. Ancak şirketin bu olayı birkaç ay sonra duyurmasının nedeni merak konusu.

Dünyaca ünlü yazılıma siber saldırı! Kullanıcı verileri ele geçirildi resim: 0

Kullanıcıların hangi verileri sızdırıldı?

Şirket, bu veri ihlalinden etkilenenlerin CCleaner yazılımının ücretli sürümünü kullanan kullanıcılar olduğunu bildirdi. Sızdırılan veriler arasında bu kullanıcıların e-posta adresleri, telefon numaraları ve fatura bilgileri bulunuyordu.

Gen Digital'in sözcüsü Jess Monney, bu veri ihlalinden etkilenen kullanıcıların sayısının çok düşük olduğunu, yüzde 2'nin altında olduğunu belirtti, ancak kesin bir kullanıcı sayısı vermedi. Ancak Gen Digital'in siber güvenlik hizmetlerini kullanan 65 milyonun üzerinde ücretli kullanıcısı olduğu iddiaları mevcut.

Kullanıcılar, şirketin bu veri ihlalini neden bu kadar geç açıkladığına tepki gösterdi. Firmanın sessizliği nedeniyle neler yaşandığı ise hala net değil. Bu süre zarfında daha fazla inceleme yapılıp yapılmadığı da belirsizliğini koruyor.

Etiketler virüs
Yorumlar
Kalan Karakter 800