Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ekonomik büyüme rakamını açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik büyüme için beklenen rakamı sonunda açıkladı.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik büyüme için beklenen rakamı sonunda açıkladı. Buna göre Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada ilk 9 ay içerisinde toplamda %4.7 oranında bir büyüme gerçekleştiğinin altı çizildi. Bunun yanı sıra sadece 3. Çeyrek için %5.9 oranında bir büyüme kaydettiklerini ifade etti. Ayrıca yılı da %4.4 bir büyüme oranı ile tamamlayacaklarını belirtti.

Katıldığı bir forumda konuşma yapan Yılmaz, büyüme rakamları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ekonomik olarak büyümeye devam ettiğini belirten Yılmaz, büyümelerin 2023 yılında %4,4 oranında olacağını belirtti.

İşsizlik oranında rekor düşüş!

Son 11 yılın en düşük işsizlik oranlarının yaşandığını da belirten Yılmaz, insanların bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Özellikle 2024 yılındaki asgari ücretlerin netleşmesi ile birlikte bu rakamın daha fazla düşme ihtimali bulunuyor. Buna göre Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamalardan sonra Türkiye’nin ekonomik büyüme beklentisi de netleşmiş oldu. Ayrıca ülkemizin genç nüfusunun da mezun olur olmaz iş bulma konusunda daha özverili olduğu ve yeni mezun iş bulma oranlarının hızla yükseldiği ifade edildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800