Çalışanların günlük yemek ve ulaşım bedelleri belli oldu

Gelir Vergisi Kanunu'nda belirlenen sabit had ve miktarlar, yeniden değerleme oranında bir artışla güncellendi. Bu çerçevede, işçilerin günlük yemek ücreti 2024 yılı için 170 liraya yükseltildi. Ayrıca, daha önce 56 lira olan yol parası istisna tutarı da 88 liraya revize edildi.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ve Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünden itibaren yürürlükte.

Bu yeni tebliğle birlikte, günlük 110 lira olan yemek parası istisna tutarı 2024 yılı için 170 liraya yükseltilirken, 56 lira olan yol parası istisna tutarı da 88 liraya çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte, aylık 4 bin 420 lira yemek parası ve 2 bin 888 lira yol parası ödemeleri, vergiden muaf tutulan çalışanlara ödenebilecek.

Çalışanların günlük yemek ve ulaşım bedelleri belli oldu resim: 0

İşverenler, Gelir Vergisi Kanunu'na göre, çalışanlarına günlük yemek bedeli tutarında yemek desteği sağladıklarında, devlet bu ödemeyi Gelir Vergisi, Damga Vergisi, SGK İşveren Hissesi ve SGK İşçi Priminden istisna tutuyor. Ayrıca, gelir vergisinden istisna tutulan günlük yemek ücreti her yıl yeniden belirlendi. 

Etiketler Yemek
Yorumlar
Kalan Karakter 800