Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul dahil 8 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil olmak üzere 8 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde meydana gelecek yağışların yer yer kuvvetli sağanak, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği belirtiliyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Şubat'a ait hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Güncel değerlendirmelere göre, kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yüksek rakımlarda kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın doğusu ile Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde yoğun bir şekilde gerçekleşmesi öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Karla karışık yağmur

En güncel verilere göre; İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu bölgelerinde şiddetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. 1000 metre rakımın üzerindeki yüksek bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

Yoğun yağışlarla birlikte su baskınları, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800