Bazı illere sağanak ve kar yağışı uyarısı... Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre, bazı illerde sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Peki hangi illerde yağış olacak?

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim. Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak, Ardahan, Bitlis, Hakkari çevreleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise karla karışık yağmur ve bu illerin yüksek bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde yağışın yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek ve karla kaplı bölgelerinde, aynı zamanda dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Mevsim normallerinin üstünde sıcaklık

İç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus görülebilir. Genel olarak hava koşullarında önemli bir değişiklik beklenmemekte olup, ülke genelinde mevsim normallerinin biraz üstünde sıcaklık seviyeleri bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde beklenen sağanak yağışlar ile yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli olabileceği göz önüne alınarak, olumsuzluklara karşı dikkat edilmeli.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki karla kaplı eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunmalı.
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800