Bayramda hava nasıl olacak?

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, Bayram süresince batı ve güney kesimlerde sıcaklığın normallerin üzerinde seyredeceğini belirtti.

Güncelleme:

Ramazan Bayramı'nın üç günlük sürecinde, hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 ila 6 derece üzerine çıkacak. Güney ve batı kesimlerde bu yüksek sıcaklık beklenirken, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinde zaman zaman yağışlar görülecek. Türkiye genelinde hava durumu bölgelere göre değişkenlik gösterecek.

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, Bayram süresince batı ve güney kesimlerde sıcaklığın normallerin üzerinde seyredeceğini belirtti. "Bayram boyunca ülkemizin batı kesimlerinde hava oldukça güzel olacak. Yağış beklemiyoruz ancak sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak. Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde 5 ila 6 dereceye kadar artış yaşanacak."

Meteoroloji, bazı iller için yağış uyarısında bulundu. Bayramın ilk gününde Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yağış bekleniyor. Bu yağışlar zaman zaman şiddetli olabilir.

Acar yağış beklenen illerle ilgili şunları aktardı:

"Doğu kesimlerde bayram boyunca yerel sağanak, gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar göreceğiz. Ancak sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Hakkari ve çevre illerine bizim uyarımız var yağışların öğlen saatlerine kadar yerel kuvvetli olma ihtimali var."

Büyükşehirlerde hava nasıl olacak? 

Ankara, İstanbul ve İzmir'de bayram boyunca güneşli bir hava hakim olacak. Yine 3 büyükşehirde yağış görülmeyecek...

Bayramın ilk günü İstanbul ve Ankara'da en yüksek sıcaklığın 21, İzmir'de ise 24 derece civarında olması bekleniyor.

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800