Basit 7 yöntemle ısınma faturanızı azaltın

Kış aylarıyla evlerde gözden kaçan birkaç nokta ısınma giderlerini artırıyot. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte faturaların cep yakmaması için uygulanabilecek 7 yöntem şöyle…

Yöntem 1: Radyatörlerin sıcaklığını 1 santigrat derece azaltın. Düşürülen her bir derecenin, yüzde 5’e kadar enerji tasarrufu olarak geri döneceğini unutmayın. Ayrıca ısının evde eşit bir şekilde dağıtılmasına özen gösterin. Eşit dağıtılan ısı daha düşük sıcaklıkta olsa bile daha konforlu bir ısınma deneyimi sunabilir.

 Yöntem 2: Radyatör termostat sıcaklığını gündüz ve gece için ideal ayara getirin. Oda sıcaklığını gündüz 20 ila 21, gece ise 17 santigrat derece olarak ayarlayın. Termostat ayarlarını sürekli değiştirmeyin. 

Yöntem 3: Giriş, koridor ve misafir odası gibi az kullanılan alan ve odalarda sıcaklığı 18 derecenin üzerine çıkarmayın.

Yöntem 4: Odadaki tüm radyatörleri kullanın ve bütün radyatörlerin termostatlarını aynı dereceye ayarlayın. Bilinenin aksine odadaki radyatörlerden biri ya da birkaçını kapatmak tasarruf sağlamaz. Tamamen ısıtılmış bir radyatör, yüzde 25 kapasite ile çalışan iki veya üç radyatörden daha fazla ısı kullanır. Radyatörlerden en az biri kapatıldığında, diğer radyatörler evi ısıtmak için daha fazla enerji harcar. Ayrıca bu durum daha kötü ısı dağılımına da neden olabilir. 

Yöntem 5: Odaları havalandırırken termostatları kapatın. Cam açıkken yapılan havalandırmalarda termostat otomatik olarak devreye girerek, odayı ısıtmaya devam eder. Havalandırma sonrası radyatör termostatlarını kapatmadan önceki derecede tekrar açın.

Yöntem 6: Radyatörlerin üstünü veya önünü kapatmayın. Mobilya veya perdeler tarafından engellenen radyatörler ısıyı verimli bir şekilde dağıtamaz. Aynı durum radyatör termostatı için de geçerli. Radyatör termostatının önünü kapatmak sensörlerin oda sıcaklığını doğru tespit etmesini zorlaştıracaktır. Bu durumun önüne geçmek için termostatın üstünü veya önünü giysi, perde veya mobilya gibi eşyalarla kapatmayın.

Yöntem 7: Sağlıklı bir uyku için ideal sıcaklık sağlayın. Geceleri, radyatör termostatlarınızı 2-3 derece kısarak enerji ve fatura maliyetinizden tasarruf edebilirsiniz. İdeal ve sağlıklı bir uyku ortamı için 17 derecenin yeterli olduğunu unutmayın. Isıyı 3 dereceden fazla kısmayın, aksi takdirde tasarruf edebileceğiniz miktarı, odayı yeniden ısıtmak için harcayacağınızı unutmayın.

Kendinize bu 4 soruyu mutlaka sorun!Kendinize bu 4 soruyu mutlaka sorun!Gün içerisinde her an bir seçim yapıyoruz. Sabah kalktığımızda ne giyeceğimizden tutun da öğlen ne yiyeceğimize, harcamalarımızdan tutun da kaçta uyuyacağımıza kadar onlarca konuda karar veriyoruz.

 

Etiketler fatura
Yorumlar
Kalan Karakter 800