Bakan Bilgin açıkladı: Masamızda sadece bir tane EYT formülü var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var" dedi.

Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor bu doğru değil. Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var" dedi. Öte yandan Bakan Bilgin geçtiğimiz haftalarda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu üyeleri ile bir araya gelmişti. Konuyla ilgili EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik şu ifadeleri kullanmıştı:

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI NEDİR ANLATIR MISINIZ?

“Biz sadece Bakan Vedat Bilgin’le görüştük. Bunun ötesinde Türk İş ve AK Parti Grup Başkan Vekilleri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yaklaşık 22 kişilik bir heyetle 8 farklı ilden derneklerin katılımı ile tüm mağdur dernekleri içeren EYT’sinden Aylık Bağlama Oranına (ABO), stajından kadın borçlanmasına kadar hepsinin temsilcisi olan derneklerle EYT platformu adı altında yapmış olduğumuz görüşmelerde hem AK Parti Grubu’nun hem MHP Grubu’ndan net bir şekilde toplumun tümünü kapsayacak çözümleri 2022 yılı sonuna kadar mutlaka iktidar tarafından çözüleceği sözü verildi.

Hepimizin en az bir kez duyduğu anne sözleriHepimizin en az bir kez duyduğu anne sözleriAnneler hangi milletten olursa olsun bazı cümleleri hep aynı...

‘DOSYAMIZI BAKAN BEY’E SUNDUK’

Ayın 9’unda yaptığımız görüşmelerde bu oldu. Ayın 10’unda da Bakan Vedat Bilgin ile aynı heyetle tekrar görüşmemiz oldu. Şöyle ki öncekine istinaden kendilerine orada dosyalar verdik ve dosyalar kendilerine takdim edildi. Aynı şekilde Bakan Bey ile yaptığımız görüşmede dosyamızı sunduk. Dosyanın içerisinde platformun daha önce yaptığı çalışma raporları, mağdur kitlenin bize aktardığı bütün sıkıntıların yer aldığı ve bütün derneklerimizin ortak hazırladığı bir rapor doğrultusunda sıkıntılar ve çözüm yolları adı altında hazırladığımız raporu Bakan Bey ve AK Parti, MHP gruplarına sunduk.

Konunun çözümü adına kendilerinden olumlu cevaplar alındı. Şu anda gündemde konuşulan bütün formüllerin çalışmada olmadığı Bakan Bey tarafından bizzat söylendi. Kendileri EYT’lilerin net sayılarının ellerinde olduğunu teknik çalışmaların tamamlanmış olduğunu dile getirdi. Bu sayının 3 milyon civarında olduğunu bunların 2 milyonu SSK statüsünde geri kalanının ise diğerleri olduğunu beyan etti.

Özellikle sosyal devlet, sosyal sorunları çözer mantığıyla bu işin tüm mağduriyetleri kapsayacak şekilde çözüleceğini dile getirdi. Önümüzdeki süreçte sözleşmeli personel konusunda bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin gündeme alınacağını ve 2022 yılı sonuna kadar çözüleceğini bizzat söylediler. Tamamen şu anda sözleşmeli personel bittikten sonra bu konuyu ele alacaklarını ve çözümün ele alınacağını beyan ettiler. Bizim sunduğumuz çalışma raporları da buna dahildir.

Biz bu görüşmeleri çok olumlu buluyoruz. Hem AK Parti hem MHP grubunun çözüm konusunda attığı adımları önemsiyoruz. Bakan Beyin de yaptığı beyanatı taktirle karşılıyoruz.” 

Yorumlar
Kalan Karakter 800