Avrupa'da yeşil enerji! Fiyatlar sıfıra yaklaştı

Yenilenebilir enerji kaynaklarından gelen üretimin artışı, nükleer enerji üretimini geride bırakırken, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde elektrik fiyatları sıfıra yaklaştı.

Yenilenebilir enerji teşvik girişimleri, Avrupa'nın nükleer endüstrisi için yeni bir dönemi başlatıyor. Artan yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji fiyatlarında yaşanan düşüş, Avrupa'daki elektrik şebekelerinin temelini oluşturan nükleer santrallerin işleyişini zorlaştırıyor.

StormGeo Nena A/S'in kıdemli analisti Sigurd Pedersen Lie, mevcut enerji fiyatlarıyla ilgili olarak, "Eğer çok olumsuz güneş ve rüzgar koşullarına, kuraklığa veya yoğun sıcaklığa rastlamazsak, bu santrallerin zorlanacağını görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bazı santraller durduruldu

Electricite de France SA, yıllarca süren uzun süreli arızalar ve kontroller nedeniyle nükleer santraller filosunu yeniden düzenlemeye çalışırken, üretimi azaltmak ya da duruşları uzatmak zorunda kaldı. Şirket, hafta sonunda fiyatlar negatif yönde hareket ettiğinde bazı santrallerini durdurma kararı aldı.

İspanya'nın güneyinde ise Cuma günü elektrik fiyatları 2013'ten bu yana en düşük seviyeye gerileyerek uzun bir süre sıfıra yakın seyretti. Ülkenin Asco I ve Asco 2 reaktörleri son beş haftada düzenli olarak üretimi azalttı.

Etiketler Avrupa
Yorumlar
Kalan Karakter 800