ATA Portföy CEO'su Mehmet Gerz, varlık dağılımı için tavsiyede bulundu

ATA Portföy CEO'su Mehmet Gerz, Türk Lirası'nda reel değerlenmenin devam edeceği beklentisiyle varlık dağılımı için tavsiyede bulundu.

Güncelleme:

   ATA Portföy CEO'su Mehmet Gerz, Türk Lirası'nda reel değerlenmenin devam edeceği beklentisinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu. Görüşlerini X hesabından dile getiren Gerz, varlık dağılımında döviz ağırlığı ve eurobondda azalmaı işaret etti.

   Türk hisse senedi ağırlığına değinen Mehmet Gerz, "TL’de reel değerlenmenin devam edeceği beklentisiyle varlık dağılımında döviz ağırlığını %40’dan %35 Şarj’e indirip; TL kısmını %60’dan %65 Şarj’e çıkarıyoruz: Eurobond’dan %5 Şarj azaltıp, TL sabit getiriye ekliyoruz. Türk hisse senedi ağırlığı %40; yabancı hisse %20, altın %5 Şarj’de aynı kaldı" değerlendirmesinde bulundu.

   Gerz'in gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları şu şekilde:

Mehmet Gerz kimdir?

   Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezun olan Mehmet Gerz, ABD'de bulunan University of Maryland'de finans üzerine çift dal yüksek lisans derecesini Türk Eğitim Vakfı bursu ile tamamladı. İş hayatında yer alırken İTÜ'de işlete alanında doktorasını yapan Gerz, 2009 yılından beri ATA Portföy Yönetimi'nde Genel Müdür ve CIO olarak görev yapmaktadır.

Etiketler mehmet gerz
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800