Yeni yıl sendromuna dikkat!

Yeni yıla dair beklentilerinizin ve umutlarınızın, gerçeklerle kesişeceği ilk günlerde, yaşayacağınız duygu değişimi ve stresi azaltmak için kendinizi ödüllendirmeniz oldukça önemli. İşte yeni yıl sendromunu aşmanın yolları…

1 6 KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN
KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Haftanın ilk çalışma günü bu kez aynı zamanda yılın da ilk çalışma gününe denk geldi. Arkadaş ve aileyle geçirilen keyifli yeni yıl kutlamasından sonra tekrar işe dönmek birçok kişi için oldukça zorlayıcı olabilir. İşte ruhsal ve fizyolojik sağlığı etkileyen bu hale; pazartesi sendromu deniliyor. Genellikle Pazar gününden itibaren hissedilmeye başlanan sendrom, stres seviyesini artırıyor, huysuzluk, depresyon ve içki/madde kullanmaya neden olabiliyor. Bu sendromdan kurtulmanın en iyi yollarından biri de böylesi zorlu dönemlerde kendinizi ödüllendirerek mutluluk hormonunuzu yüksek seviyelerde tutmak.

2 6 SEVDİKLERİNİZİN SESİNİ DUYUN
SEVDİKLERİNİZİN SESİNİ DUYUN

İşte yeni yıl sendromundan kurtulmanızı sağlayacak öneriler; Çalışırken verdiğiniz aralarda ya da öğle tatilinizde sevdiğiniz kişileri arayın ve onlarla sohbet edin. Değer verdiğiniz kişilerin sesini duymak sizi günü iyi tamamlamak konusunda motive edecektir.

3 6 ÖDÜL MOLALARI
ÖDÜL MOLALARI

Gün için yapmanız gereken şeyleri kafanızda planlayın ve işler için sizş zorlamayacak zaman limtileri koyun. Süre dolduğunda planınızı uygulayabildiyseniz kısa bir ara verin ve kendinizi küçük bir ödülle ödüllendirin. Mesela ofis dışında kısa bir tur atabilir, sanal mağazaları gezebilir, arkadaşınızla kahve sohbeti yapabilirsiniz.

4 6 YEMEK PLANLA
YEMEK PLANLA

Yeni yılın ilk iş gününün sonunda ya da öğle arasında birlikte olmaktan hoşlandığınız bir arkadaşınızla yemek için randevulaşmak günün birçok sıkıntısını unutturacaktır.

5 6 MÜZİK DİNLEYİN
MÜZİK DİNLEYİN

Müzik dinlemek insanı heyecanlandırır, sakinleştirir, hüzünlendirir ve bilmeseniz de aslında motive edebilir. Yapacağınız aktiviteye uygun şarkıları dinlemeniz bunları gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

6 6 HAREKET EDİN
HAREKET EDİN

Düzenli egzersiz yapmak kişinin ruh halini yükselten hormonlardan biri olan endorfin hormonunun üretilmesine neden olmaktadır. Egzersiz doğal stres gidericidir ve bu nedenle kişinin düzenli olarak egzersiz yapması önerilmektedir. Egzersiz yapmaya zamanınız yoksa da ara ara dışarıya çıkıp biraz nefeslenmek kendinizi mutlaka daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800